vineri, 23 septembrie 2011

Comedia in esenta tare sau Smart is the new sexy!

Zilele trecute s-au decernat premiile Emmy. Nu m-a interesat stirea foarte mult, desi dupa cum bine stiti imi plac serialele, insa ceea ce mi-a atras atentia a fost premiul pentru cel mai bun actor intr-un serial de comedie castigat si anul acesta de Jim Parsons. Din punctul meu de vedere Jim Parsons nu are niciun fel de concurenta pe acest segment fiind absolut genial in rolul lui Sheldon Cooper din The Big Bang Theory, iar succesul serialului i se datoreaza cel putin in proportie de 50%.
Pentru cine nu cunoaste reteta The Big Bang Theory pe scurt este cam asa: se iau 4 tocilari si o blonda frumoasa, aspiranta la statutul de actrita. Se adauga umor inteligent, se amesteca bine si rezulta hohote de ras.
Mai pe larg:
- Sheldon Cooper (Jim Parsons) - fizician teoretician, IQ 187, asexual, suspect de sindromul Asperger, nu prea suporta contactul fizic, cinic, se considera mult superior majoritatii oamenilor, dar incearca totusi sa urmeze un set de reguli sociale cu mai mult sau mai putin succes, este dependent de rutina, ipohondru, germofob, il uraste pe Wil Wheaton (Wesley Crusher din Star Trek - The Next Generation), are dificultati in a intelege sarcasmul, iubeste trenurile, crede ca cel mai bun numar este 73. Are ca interese comune cu ceilalti 3 prieteni tocilari: Battlestar Galactica, Star Trek (fan Spock), Star Wars, Stargate, paintball, bezile desenate si jocurile video.
- Leonard Hofstadter - fizician experimental, coleg de apartament cu Sheldon Cooper, IQ "doar" 173 ceea ce il face tinta glumelor lui Sheldon, are intoleranta la lactoza, este deranjat de multe din obiceiurile lui Sheldon dar a invatat sa traiasca cu ele, a semnat un contract de coabitare cu Sheldon care contine clauze de genul: sarcinile si obligatiile partilor in cazul in care una dintre ele devine robot sau obligatia de a anunta cu cel putin 12 ore inainte relatii sexuale iminente. Indragostit de Penny. Fan Superman.
- Penny - vecina blonda a celor 2 de mai sus. Crede ca e actrita, dar lucreaza ca ospatarita la Cheesecake Factory pana cand va fi descoperita. E constienta de efectul ei asupra celor 4 si de diferentele dintre ei insa ajunge sa-i inteleaga si sa-i ajute sa aiba si o viata sociala. A avut o relatie cu Leonard spre disperarea lui Sheldon vizavi de incalcarea clauzelor din contract. Atat de dezordonata incat il "obliga" pe Sheldon sa-i curete apartamentul intr-o noapte.
- Rajesh (Raj) Koothrappali - astrofizician, provine dintr-o familie bogata din India, este incapabil sa scoata un cuvant in prezenta femeilor daca nu se afla sub influenta alcoolului.
- Howard Wolowitz - inginer spatial, este singurul care are doar un master nu si doctorat, evreu, locuieste cu mama lui, este alergic la alune si are aritmie cardiaca. Este singurul care incearca din rasputeri sa agate femei folosind cele mai nefericite replici.

Una peste alta este un serial inteligent, cu personaje si umor inteligent. Cine ar fi crezut ca inteligenta poate fi atat de amuzanta? O alternativa excelenta la Two and a Half Men al aceluiasi autor, Chuck Lorre. De urmarit!

Bazinga!

Niciun comentariu: