luni, 28 noiembrie 2011

Reduceri periculoase

Cu siguranta stiti ca vinerea trecuta a fost Black Friday, ziua cu cele mai mari reduceri din SUA si totodata ziua care da startul sezonului reducerilor de iarna. In fiecare an stau in fata televizorului si ma minunez cat de nebuni sunt unii si cate nebunii pot face pentru niste promotii. Anul acesta au scos artileria grea, am vazut ca s-a lasat si cu impuscaturi, iar o tanti a venit echipata cu un spray paralizant pentru a fi sigura ca pleaca acasa cu un Xbox. A si reusit, pacat ca a bagat cativa oameni in spital. Cand vezi atata "ingeniozitate" deja bataia (la propriu) pentru un prosop de baie e ceva banal. Cu adevarat amuzanta e si ziua (tot in SUA) in care o hoarda de femei disperate alearga dupa rochia de mireasa mult visata, dar in acelasi timp calcata in picioare de alte cateva sute daca nu mii mirese/domnisoare de onoare/mame/soacre etc.

Stati linistiti ca nici noi in tarisoara noastra nu ne lasam mai prejos. Nu mai e mult pana la Craciun si deja ma gandesc cu groaza la nebunia care va fi in magazine. E drept ca in ultimii 2 ani s-a cam simtit criza, dar amintirea anilor in care cumparaturile devenisera sport national inca nu s-a sters. Bine ca nu s-a sters ca sa fiu pregatita de ce urmeaza, se pare ca revin in forta cumparatorii! Nu prea ma mai uit eu la tv in ultima vreme, dar inevitabil mai prind cate ceva de la altii si asa vad cu stupoare cum de fiecare data cand se deschide cate un supermarket/hipermarket, se mai face cate o promotie la ulei, zahar sau cartofi oamenii se calca in picioare in disperarea de a pune mana pe cat mai mult. Eu am oroare de cozi din vremurile apuse, eram copil si ma mai lasau ai mei la rand la...ceva, orice. Un cosmar, brrr. Nu vi se pare ca se intorc vremurile alea? Nu o data cei intrebati de reporteri au raspuns ca nu stiu ce se da la magazinul respectiv, dar stau la coada pentru ca e multa lume. Stiu ca asta e un semn de saracie, oamenii au ajuns sa faca orice pentru produse mai ieftine, dar totusi se exagereaza enorm. Cuvintele promotie si reducere au ajuns sa fie de-a dreptul periculoase. Va mai amintiti de nebunia creata la deschiderea unui magazin de bricolaj acum ceva timp? Ok, inteleg sa te inghesui ca sa-ti cumperi mancare ieftina, dar sa te iei la bataie pentru bromasini??? Pentru cine nu stie, mai jos pun un filmulet absolut delicios, mai mult tragi-comic de fapt in care Mircea Badea comenteaza evenimentul respectiv :))

Eu ador reducerile si incerc sa profit cat pot de ele, insa nu pot sa inteleg isteria pe care o creeaza, nu m-as lua niciodata la bataie nici pentru cea mai fenomenala pereche de cizme redusa la 90% (ok, poate doar pentru asta). Voi ce parere aveti despre goana asta nebuna pentru cel mai mic pret? 



Niciun comentariu: