vineri, 8 iulie 2011

Travel Tips - Loisium, Langenlois

La mai putin de o ora de mers cu masina de Viena se afla oraselul Langenlois, in districtul Krems, una din cele mai renumite zone viticole din Austria Inferioara. Tot in apropiere este regiunea Wachau, protejata de UNESCO si totodata cea mai cunoscuta zona viticola a Austriei pe plan international. In mijlocul podgoriilor din Langenlois se afla Loisium Weinwelt (Lumea Vinului), un colt de rai caruia i se potriveste de minune numele derivat din Langenlois si Elysium.

Loisium Wine&Spa Resort este locul ideal de cazare, o adevarata opera de arta a arhitectului american Steven Holl care combina extrem de reusit stilul modern minimalist si detaliile traditionale.

Langenlois nu este un orasel care sa ofere prea multe distractii, seara dupa 18-19 strazile sunt pustii, asa ca acest loc este ideal pentru o escapada romantica, pentru un weekend de relaxare la spa-ul fantastic, unde tratamentele se bazeaza bineinteles tot pe vin. Camerele sunt extrem de spatioase si ofera o priveliste superba din orice unghi, peste tot se intalnesc motive viticole, de la cele mai mici detalii pana la iluminatul hotelului in diferitele culori ale vinului, iar in restaurantul hotelului puteti savura  minunatele vinuri locale alaturi de mancaruri delicioase atat din bucataria locala cat si din cea internationala. Barul hotelului va ofera pe langa bauturi si accesul la o mini-biblioteca unde puteti afla istoria vinului.
Sederea la Loisium trebuie neaparat combinata cu o vizita a labirintului de crame vechi de 900 de ani de sub Langenlois. Turul cramelor (neaparat trebuie sa aveti ceva mai gros de imbracat vara, temperatura este constanta, 12 grade) incepe la Centrul Vizitatorilor, tot o opera a arhitectului Steven Holl si continua pe 1,5 km, iar la intoarcere va asteapta o degustare de vinuri locale (ok, recunosc ca eu am gustat!)

Cu siguranta nu va fi un weekend foarte ieftin, dar exista pachete speciale destul de accesibile, iar daca alegeti aceasta destinatie cu siguranta nu vi se va parea ca ati platit prea mult! 

2 comentarii:

Ioana spunea...

Nu ma innnebunesc eu de regula dupa cladiri futuriste si super moderne, dar locul asta chiar arata interesant! Iar daca zici ca au si spa si labirint...nu m-as da in laturi de la o vizita :-P

Monica spunea...

Nici eu, dar e ceva inedit, o podgorie e ultimul loc unde te-ai gandi ca gasesti asa ceva. Liniste cat cuprinde, au camere mari si frumoase, spa-ul e extraordinar, piscina, labirint, degustare (gustare) de vinuri...merita un weekend plus ca au niste pachete care includ si tratamente si cina romantica...